Log på

Øget sikkerhed for patienter


Fra på lørdag vil du se en ny stregkode på din medicinpakke, og du skal fremover selv bryde din pakke gennem stiplet pap, specielle klistermærker eller anden forsegling. Alt sammen for at øge sikkerheden.


Alt dette er til for at sikre, at ingen forfalsket medicin kommer ind på apoteket.
”Alt dette er med til at øge sikkerheden omkring den medicin, du køber lovlig på apotekerne. Det er en yderligere foranstaltning, der foretages, for at undgå falsk medicin. Det betyder dog ikke, at du skal bekymre dig for, at den medicin, du tidligere har købt på apoteket, er forfalsket medicin,” fortæller chefkonsulent Mikkel Møller Rasmussen, Lægemiddelindustriforeningen.

Det er en EU-forordning, der træder i kraft lørdag, og det berører således alle lande i EU. I Danmark er alle apoteker klar til at tjekke de nye pakninger ud til patienterne. 
”Det kan betyde lidt længere ekspeditionstid lørdag, da alle bag skranken skal lære det nye system at kende,” siger han.
Der er dog en længere indfasningsperiode, og ikke al din medicin får nyt udtryk fra lørdag.

”Man vil stadig kunne få udleveret medicin, som ikke har den nye stregkode eller stiplet pap, og det skal man ikke være bekymret for. Disse er blot sendt fra fabrikken inden den 9. februar. Der er en implementeringsperiode før alle pakker har de nye stregkoder og brydningsordninger,” fortæller Mikkel Møller Rasmussen.

De nye stregkoder er et led i at øge sikkerheden i en allerede sikker branche. Men i og med at bagmænd bliver dygtigere, er det nødvendigt konstant at øge sikkerheden omkring lægemidler. 
Kontakt

Mikkel Møller Rasmussen
Tlf +45 3915 0933

Chefkonsulent - Godkendelse, sikkerhed og forfalskede lægemidler​

mmr@lif.dk